Educăm copii pentru viitor

MOBILITATE LA BRUXELLES - ETAPĂ A PROIECTULUI ERASMUS+

MOBILITATE LA BRUXELLES – ETAPĂ A PROIECTULUI ERASMUS+

16.01.2022
|

„Shared Identity : how to build a stronger Europe beyond prejudice”

16.12 – 20.12.2021

 

Elevii Şcolii Gimnaziale „I. G. Duca” au efectuat, în perioada 16.12 – 20.12.2021, o deplasare la Bruxelles, Belgia, aceasta constituind ultima mobilitate derulată în cadrul proiectului Erasmus+  „Shared Identity : how to build a stronger Europe beyond prejudice”.

În cadrul acestei mobilităţi, elevii participanţi s-au întâlnit şi au contribuit la realizarea de activităţi comune cu elevi din grupurile ţărilor partenere ale proiectului: Olanda, Turcia, Lituania, Grecia.

Principalele activităţi derulate în cadrul deplasării la Bruxelles au fost: vizita la „Parlamentarium”, întâlnirea cu responsabili ai proiectelor Erasmus+ la nivel european, vizitarea Casei Europei, a construcţiei „Atomium”, vizitarea Muzeului Mini-Europe, participarea în grupuri mixte de elevi din ţările participante la competiţia „Europoly”, un joc despre Europa.

Proiectul a contribuit la dezvoltarea cunoaşterii despre alte ţări europene şi ale societăţii în care trăim. Participanţii au conştientizat că diferenţele culturale dintre cetăţeni nu trebuie să conducă la intoleranţă şi că singura soluţie pentru rezolvarea problemelor legate de diferenţele dintre cetăţenii europeni este incluziunea socială.

Membrii fiecărui grup participant la mobilitate a avut un sentiment de mândire contribuind la formularea şi împărtăşirea unui set de valori comune, care au fost transmise oficialilor, reprezentanţi ai Consiliului European – dl.  Vukelik şi d-na Pacaud, responsabili pentru proiectele Erasmus+.

VALORI CHEIE ÎMPĂRTĂŞITE DE PARTICIPANŢII LA PROIECTUL ERASMUS+